Mamzana(Edirne)


Mamzana adını daha önce Edirne gezimiz sırasında araştırma yaparken duymuştum ama nasıl bir tat olduğu konusunda hiçbir fikrim yoktu. Kursta yapacağımızı duyunca sevindim. Bize verilen tarifte yoğurt yoktu, ancak bir arkadaşımızın hazırlanan mamzana malzemelerine tarifinde olmadığı halde kazaen yoğurt eklemesiyle, farklı bir mamzana çıktı ortaya. Gerçeğinde var mıdır yok mudur bilmiyorum. Bizim tarifimizde yoktu. Fakat internette sorguladığımda pek çok tarifte yoğurt ve ayrıca domatesin de kullanıldığını gördüm. Lezzetlerinde mutlaka faklılıklar vardır. En kısa zamanda aşağıdaki tarif yapılıp fotoğrafı yayınlanacaktır.
MALZEMELER
• 4 adet patlıcan
• 4 adet kırmızı biber
• 5 adet sivribiber
• Yarım demet ince doğranmış maydanoz
• 4-5 diş sarımsak
• 1/2 çay bardağı sirke
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• Tuz, karabiber, pul biber
• Üzeri için dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
1. Patlıcan ve biberler közlenir.
2. Közlendikten sonra temizlenip ince ince kıyılır.
3. Sarımsak dövülür.
4. Maydanozlar kıyılır.
5. Baharatlar, sarımsak, zeytinyağı, sirke ayrı bir kap içinde çırpılır.
6. Közlenmiş ve doğranmış pztlıcan ve biberlere eklenerek, karıştırılır.
7. Servis tabağına alınıp üzeri kırıklanmış ceviz ile süslenir.
NOT: üzerine tulum peyniri de konulabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar